Molitev za malo Anno in njeno družino

Franca, moja dobra prijateljica iz Italije, je poslala prošnjo za molitev.

Gre za mlado družino, ki se je znašla v stiski. Njihova dvoinpolletna hčerka Anna je namreč zbolela v predelu trebuha, v bezgavki pa ima tkivo, ki utegne biti zelo nevarno. Mama Elena bo v prihajajočih dneh rodila tretjega otroka, fantka Mattea. Prosijo nas za molitev, da bi vsi imeli moč v tem času preizkušnje.

Vabim vas, da se nanje spomnite večkrat z molitvijo k Sveti družini:

Sveta Marija, sveti Jožef in Jezus, izročamo vam to družino. Prosite zanjo.

Gospod, ti si prišel na svet kot dojenček in si bil popolnoma odvisen od drugih. Prosimo Te, da Anno ozdraviš in ji daš novo in polno življenje. Okrepi in potolaži jo v času preiskav; osebju, ki skrbi zanjo pa daj veliko ljubezni in moči, da ji bodo lahko najbolje pomagali.

Prosimo te, Jezus, da zaščitiš malega Mattea pred vsem, kar bi ogrozilo njegov prihod na svet v veselju in brezskrbnosti. Mami Eleni pa odvzemi vse skrbi in ji nakloni izpoljnjujoč in lep porod, ki se ga bo z veseljem spominjala.

Jožef in Marija, vama ni bilo prizanešeno s skrbmi za Jezusa. Vse sta izročala v Božje roke in pričakovala pomoč iz nebes.

Izprosita globoko vero, nenehno zaupanje v Boga in moč tema staršema. Gospod, Ti pa ju mazili s svetim Duhom, da bosta lahko z mirom in pričakovanjem gledala Tvoje čudeže in verjela v obljubo, ki si jima jo dal ob njuni poroki.

Hvala za vse, ki boste delili to prošnjo za molitev naprej in molili z nami!

Preberite tudi

Leave a Reply

>