Molitev za Evropo

Zavetniki EvropeDragi Oče, v tem  tednu si nam skozi tolikšno trpljenje in žrtve razkril našo majhnost, ranljivost in odvisnost od Tebe. Prosimo te, da bi v teh preizkušnjah okrepili zaupanje vate in ti ostali zvesti ne glede na vse okoliščine, v katerih se bomo znašli.

Prosimo te, da daš našim voditeljem modrost in enotnost, da se bodo prav odločali in izpolnjevali Tvojo voljo. Predvsem pa, da bodo iskalci resnice, pravičnosti in dolgoročnega miru.

Gospod, pošlji Svetega Duha na vse, da bomo potolaženi in brez strahu. Daj nam moči da bi delali dobro in znali odpuščati.

Gospod, spodbujaš nas, naj prosimo za svoje sovražnike. Zato te prosimo:

Odpri njihova srca in oči, da bodo spregledali in vzljubili vse kar ljubiš ti. Da se bodo zavedali, zakaj si jih poklical v življenje. Podari jim novo upanje in veselje nad življenjem. Potolaži njihova razočarana in potrta srca.

To te prosimo na priprošnjo preblažene device Marije in zavetnikov Evrope: svete Katarine Sienske, svete Brigite Švedske, svetih bratov Cirila in Metoda, svete Edith Stein in svetega Benedikta. Prosite za nas!

Amen.

Preberite tudi