Molitev za dar gostoljubja

molitev-za-dar-gostoljubnostiNajbrž se boš strinjal z mano, da se gostoljubnost in odprtost do drugih začne v srcu. Ker pa ne živimo v idealnem svetu, vemo, kako težko je zaupati tujcem, včasih celo tudi bližnjim. Vsekakor je potrebno biti previden pri vzpostavljanju novih stikov. Povsem nekaj drugega pa je biti zaprt v svoj navidezno popolni življenjski slog. Pomenljiv je tale svetopisemski odlomek:

Ne pozabite na gostoljubnost. Ker so bili nekateri gostoljubni, so namreč pogostili angele, ne da bi se zavedali. (Heb 13,2)

Jezus nas vabi k pravi gostoljubnosti, kar pomeni, da drugega sprejmemo in mu pomagamo v težavah, čeprav včasih na račun našega udobja.

Skupaj prosimo Boga, da nam pokaže, na kakšen način lahko ponudimo gostoljubje in pomoč drugim:

Dragi Jezus, ti veš, kaj pomeni imeti pravi odnos do drugih ljudi in stvari. Prosim pokaži mi zdravo mero odprtosti do drugih, da ne bom izgubil sebe a bom izpolnil tvojo voljo. Nauči me biti iskreno prijazen, deliti svoj čas, znanje in stvari z drugimi. Odpri moje srce, da znal sprejeti to, kar me želiš naučiti preko njih. Rad bi se naučil ljubiti Tebe v drugih ljudeh in jih sprejeti v njihovi drugačnosti. Gospod, daj mi moči za nov korak v to svobodo. Amen.

Preberite tudi