Airbnb

Kako najdeva ugodno prenočišče?

Od zadnjega prispevka sva dobila kar nekaj vaših emailov. Poleg lepih in dobrih želja (za kar se iskreno zahvaljujeva), je eno vprašanje še posebej izstopalo:

Kako vama uspe najti tako poceni prenočišče?

Ta prispevek bo zato nekoliko drugačen, vendar uporaben za vse, ki radi potujete, srečujete nove ljudi in hkrati bivate poceni. Zato Gorenjci, papir in svinčnik v roke 🙂

Bivanje je lahko poceni, pa še vedno udobno in lepo!

airbnb bedroom

Spalnica z veliko posteljo. Udobno!

Obstaja portal, ki je zadnje čase precej popularen. Midva sva ga prej poznala le bežno, zdaj ko sva na poti, pa nama pride zelo prav in sva nad njim zelo navdušena!

Čeprav na daljši rok želiva bivati v skupnostih, pa je trenutno tako, da se plačevanju za prenočišča ne moreva povsem izogniti, vsaj dokler se popolnoma ne organizirava.

Dobro za lastnike, dobro za goste

Omenjeni portal omogoča vsem lastnikom stanovanj, apartmajev, hiš, vikendov itn., ki imajo kapacitete, da ponudijo prostor vsem, ki pač potrebujejo prenočišče in na tak način tudi nekaj malega zaslužijo. Kjerkoli na svetu, seveda.  

Airbnb living room

Dnevna soba z balkonom in Silvo na vratih 🙂

Za boljšo predstavo nekaj podatkov…

Od leta 2008 do danes je preko tega portala prenočišče našlo že več kot 60 milijonov ljudi, in sicer v več kot 34.000 mestih in več kot 190 državah po vsem svetu. Kar po domače pomeni: prenočišče lahko najdete kjerkoli, po cenah, ki so lahko precej nižje od najcenejših hostlov in bistveno bolj udobni, prostorni in estetski kot v marsikaterem hotelu.

Malo morje ponudbe

Je veliko ponudbe? Seveda. Na portalu lahko najdete več kot 2 milijona različnih ponudb, od krajšega najema celotne hiše do prenočitve v sobi nekega apartmaja.

Airbnb kitchen

Kuhinja z vsem, kar pač kuhinja mora imeti

Računica

Od kar sva na poti, sva portal uporabila trikrat. Enkrat v Terniju (Stroncone), drugič v centru Rima, in sedaj v mestecu Marino, 23 km proč od centra. Ko sva iskala prenočišče v Rimu, sva se seveda najprej obrnila na Slovenik (romarski dom za Slovenske romarje). Upala sva na ugodno prenočišče, a so nama ponudili sobo za 27€ na noč, na osebo.

Čeprav je za ‘rimske’ razmere to morda celo ugodno, sva preko tega portala našla prenočišče praktično v centru, za le 14€ na noč, za oba, s čimer sva v treh dneh prihranila 126€ oz. za vsaj 6 noči bivanja v kakšnem drugem mestu!

In še praktičen primer…

Airbnb view

Razgled iz balkona (dnevna soba)

Slike, ki jih vidite v tem prispevku, so iz najinega zadnjega stanovanja v Marinu, kjer imava na razpolago spalnico z lastno kopalnico in straniščem, kuhinjo, dnevno sobo in balkonom s fantastičnim razgledom.

Za tri noči bivanja tukaj sva odštela vsega 60 €. No, razsipnosti nama verjetno nobeden ne bo očital 🙂 Tri dni časa bo dovolj, da se morda dogovoriva za prostovoljno delo v Barki (skupnost L’arche) in JRS-ju (Jezuitski službi za begunce) v Rimu. A o tem več v naslednjem prispevku.

31€ podarjenega kredita za prvo destinacijo!

Airbnb night view

Nočni pogled na Rim iz druge strani balkona. V živo je lepše in bolj veličastno 🙂

In potem, ko sem raziskoval portal Airbnb, sem našel tudi tole možnost. Kot obstoječa člana vam lahko pošljeva povezavo do portala, in vam s tem podariva 31€ kredita, s katerim si morda lahko pokrijete že eno noč bivanja v mestu, kamor želite potovati.

In ker Airbnb nagradi tudi tiste, ki pripeljejo prijatelje na portal, bova tudi midva dobila nekaj kredita in si tako lažje omogočila bivanje za bodoče destinacije.

Če torej načrtujete potovanje, kliknite tukaj in se vpišite. Ko boste rezervirali svoje prvo prenočišče, ga boste plačali s podarjenim kreditom!

Kdo ve, mogoče pa se na poti kdaj tudi srečamo 🙂

Operando.

Nace

p.s. Če imate kakršnokoli vprašanje glede portala ali potrebujete nasvet glede prenočišča za vaše potovanje, lahko pišete na email [email protected].

Preberite tudi

2 Responses

 1. Karin

  Draga Nace in Silva,
  hvala za vajino izcrpno porocanje, nasvete glede prenocisca. Res je prav neverjetno kaksne so razlike v cenah prenocitev, pravo oderustvo, da recem za tisto “spanje”. Seveda pa je obcutek, ko lahko kaj prihranis veliko boljsi kot da te “izmolzejo”☺kajne.

  Lepo se imejta in se veselim novega prispevka,

  topel pozdrav obema,

  Karin

  1. Silva Volčič

   Ja, Karin, se strinjam, da so razlike v cenah precejšnje.

   Najin namen je, da lahko prihraniva in hkrati nameniva več denarja za tiste, zaradi katerih sva šla na pot.

   Lep pozdrav,
   Silva

Leave a Reply

>