VSAK DAN ENA BOŽJA OBLJUBA NA VAŠEM EMAILU!

Vpišite svoje podatke in že jutri boste prejeli prvi email s citatom iz Svetega pisma.

shhdhsdsh

Dio sta operando – Bog dela zdaj!

Media attentionZdi se, da je danes bolj kot kadarkoli prej, težko videti in začutiti Božjo navzočnost v našem življenju. Pa to ne zato, ker bi bil Bog manj dejaven ali celo odmaknjen od nas, ampak ker je naša pozornost usmerjena drugam. In družba, mediji, kultura, politika žal ne pomagajo dosti, da bi bilo kaj drugače.

Zakaj je temu tako, se mi na tem mestu ne zdi smiselno razpravljati. Po mojem se je bolj smiselno vprašati, kaj lahko naredimo mi sami, da naše življenje spet napolnimo z upanjem in ustvarjalno strastjo.

Program z jasnim poslanstvom

Ko sva s Silvo predstavila najino idejo prijateljem, je hitro postalo jasno, da še zdaleč nisva sama v želji po pozitivni spremembi. Pogovarjali smo se o načinih, kako lahko najino pot umestimo v trden program, ki bo imel svoje jasno poslanstvo in bo hkrati omogočal, da mu sledijo tudi drugi, ki se čutijo nagovorjene.

Dobrodelno društvo

logo-krog-moder800Ideja o dobrodelnem društvu je v najinem premišljevanju večkrat prišla na plan tudi prej. Če bova hodila od skupnosti do skupnosti, pisala o tem, kar Bog dela preko teh ljudi, na kakšen način pomaga, ozdravlja, rešuje, varuje in tolaži, in če bova hkrati spodbujala bralce, da tudi sami darujejo nekaj malega za njihovo uspešno delo, potem je nemara res smiselno, da tudi formalno ustanovimo društvo, preko katerega bomo lahko vršili poslanstvo in program.

Operando – Bog dela!

Enajstega februarja smo zato skupaj s prijateljico Barbaro Bajželj ustanovili društvo Operando. Beseda ‘Opera’ v latinščini pomeni ‘stvaritev, ustvarjeno delo’, Operando pa označuje glagol v sedanjem času in ga radi uporabljamo v italijanskem stavku:

‘Dio sta operando’ ali Bog dela (prav zdaj, prav ta trenutek).

God is working on me2Ja, naše poslanstvo je oznanjati in pričevati o tem, kaj Bog dela v svetu, kaj Bog dela v našem življenju in kaj dela med najbolj ubogimi, zavrženimi, odrinjenimi in nemočnimi med nami.

Na nek način želimo biti protiutež sodobnim populističnim medijem, ki vztrajno usmerjajo našo pozornost k stvarem, ki bodisi niso pomembne ali pa so tako ozke in okrnjene, da smo zavedeni in izgubimo upanje, da se na svetu dogajajo tudi dobre, pozitivne stvari.

Opazujemo, pričujemo, prispevamo

Želimo biti budni opazovalci tega, kar Bog dela in hkrati prispevati svoj del, da se mu pri tem pridružimo. Pa ne le z denarjem! Prispevamo lahko na tisoč načinov. Lahko darujemo svoj čas ljudem, ki potrebujejo pomoč, roke in noge tistim, ki potrebujejo oporo, družbo tistim, ki so osamljeni, svoje talente vsem, ki bi jim to koristilo, skratka darovati se Bogu, da nas uporabi pri svojem načrtu.

Skupnost po zgledu prvih kristjanov

In nenazadnje, oblikovati želimo skupnost ljudi, ki bodo po zgledu prvih krščanskih skupnosti molili drug za drugega in si medsebojno pomagali. Vam je ta ideja blizu? Lahko se nam pridružite!

Več o tem, kakšno je naše poslanstvo, si lahko preberete tudi tukaj >>

Dokaj hitro se je najini ideji pridružilo deset prijateljev, ki danes vsak na svoj način pomaga v društvu Operando. Resnično sva hvaležna vsakemu od njih, saj to delo opravljajo poleg svojih rednih služb, iz čistih, pristnih in iskrenih namenov.

Verjamemo, da bo naše delo nekoč obrodilo sadove in vse bolj čutimo, da Bog potrjuje in blagoslavlja ta prizadevanja.

Nace Volčič

DELITE ČLANEK S PRIJATELJI NA FACEBOOKU 0

AKTUALNA DONACIJA

V društvu Operando delujemo zavzeti prostovoljci, ki nam ni vseeno za družbo v kateri živimo. Revščina, lakota in beda so neopravičljivi. Verjamemo, da je naš svet lahko lepši in boljši. Po svojeh močeh želimo k temu prispevati.

2.923€ od 5.000€ zbranih
Donacija društvu Operando
2.923€ od 5.000€ zbranih

V društvu Operando delujemo zavzeti prostovoljci, ki nam ni vseeno za družbo v kateri živimo. Revščina, lakota in beda so neopravičljivi. Verjamemo, da je naš svet lahko lepši in boljši. Po svojeh močeh želimo k temu prispevati.

Za delo, ki ga opravljamo nismo plačani; osebno plačilo ni vodilo, ki bi nas usmerjalo pri našem poslanstvu za ljudi iz obrobja naše družbe.

Seveda pa brez finančnih sredstev ne bi mogli izvajati naših aktivnosti. Spletna stran in vse kar vam nudimo brezplačno, v resnici stane.

Tudi pot, ki jo Silva in Nace Volčič potujeta po svetu, kjer prostovoljno pomagata v skupnostih in misijonih, ni najcenejša. Stroški njunega prevoza na misijone plačujemo iz računa društva Operando, ki pa je odvisen od donatorjev, sponzorjev, podpornikov in vseh drugih, ki želijo prispevati svoj del pri našem poslanstvu.

Vaš dar za Operando torej ni dar za koristi članov in prostovoljcev, pač pa se v celoti nameni za razvijanje novih projektov, za poplačilo rednih stroškov: vzdrževanje spletne strani, računovodstvo in stroškov poti naših prostovoljcev.

Vemo, da tudi vam ni vseeno. Zato vas spodbujamo, da podprete naše delo in nam omogočite, da se še naprej prizadevamo za socialno najšibkejše v naši družbi.

Spodaj lahko izberete med tremi vrstami plačila: preko položnice, preko kreditne kartice ali preko Paypala. Po uspešni transakciji preko Paypala ne pozabite klikniti povezave 'Back to website' (nazaj na stran), sicer se transakcija ne bo zaključila, donacija pa ne bo poslana.

Izberite način plačila
Osebni podatki

Podatki kreditne kartice

Podatki o plačniku

Skupna donacija: 20,00€

PREBERITE SI TUDI