Pomagajmo Ini in drugim revnim družinam v Sao Paulu

Donacijski cilj je 2.000 €
23% že darovano/1.529 € do cilja
Darujte zdaj

Gospe Ini življenje ni prizaneslo. Hundingtonova bolezen ji je vzela moža, kasneje hčer, njen sin je na pragu smrti, vnuk pa na poti usodne bolezni. Njeno zgodbo si lahko preberete tukaj.

Skoraj polovico svojega življenja živi doma, se sklanja nad blazine in oskrbuje svoje ljubljene, ki so bili vsi, tako ali drugače zapisani smrti. Živi v revščini in se težko prebija iz meseca v mesec. Po svojih zmožnostih ji sicer pomagajo prostovoljci, a denarja v Braziliji ni na pretek, država pa se za najšibkejše ne zavzema dovolj.

Hundingtonova bolezen

Takšen voziček bi potreboval Fabio.

Inin sin Fabio že nekaj let leži v skromni sobici na blazinah, popolnoma odvisen od svoje mame, tako kot sta pred njim na tem mestu ležala njegova pokojna oče in sestra, in kot bo najverjetneje ležal tudi njegov nečak. Vse to na plečih ljubeče mame.

Ina nas je prosila, da ji pomagamo do invalidskega vozička, s katerim bi Fabia lahko občasno peljala tudi na sonce in svež zrak, saj brez vozička tega ne zmore. Svojemu sinu (in kasneje tudi vnuku) želi postaviti posteljo namesto dotrajanih jogijev, s čimer bo tudi sama lažje skrbela zanju.

Poleg tega pa bi zbrani denar namenili popravilu strehe njene hiše, saj ta ob deževju krepko zamaka. Država ji ne namenja finančne ali kakršnekoli druge pomoči, živi le od skromne pokojnine svojega sina in darov svojih prijateljev.

Pa ne le za Ino…radi bi pomagali še nekaterim drugim revnim družinam v favelah mesta Hortalandia, kjer služijo misijonarji Ksaverijani. Vaša pomoč bo šla v prave roke in že vnaprej se zahvaljujemo zanjo!

Svoj dar lahko nakažete elektronsko, s klikom na gumb ‘DARUJTE ZDAJ’, ali neposredno na račun društva Operando:

Operando, društvo za medsebojno pomoč in spodbujanje dobrodelnosti
Kropa 149, SI-4245 Kropa

IBAN:SI56 0510 0801 4262 678
SWIFT:ABANSI2X
ABANKA d.d.

>